VerwachtVerwacht

Verwacht

Eind 2016 verschijnt de volgende titel:

Hartgericht Begeleiden; door Linda van Schendel

Het is 2015 en ik kan met recht zeggen dat ik een succesvol psychosociaal begeleider ben. Ik begeleid nog steeds vanuit passie individuele clienten en groepen. Sinds 2013 is daar het docentschap bijgekomen. Vanuit deze driehoek is dit boek ontstaan.


Mijn succes is er niet zomaar gekomen, er is een ware zoektocht door therapieland aan voorafgegaan. Ikzelf ben altijd mijn proefkonijn geweest. Mijn systeem heeft me op deze zoektocht nooit in de steek gelaten. Ik merkte direct wat niet helpend was en wat wel. Of wat symptoombestrijding was en wat werkelijk de oorzaak aanging.
 

Inmiddels weet ik wat WAAR is voor mij. Ik heb heel veel puzzelstukjes bij elkaar weten te rapen en nog veel meer puzzels weg moeten gooien. Uiteindelijk is mijn puzzel voor nu compleet en sta ik ervoor open dat er in de toekomst nog wel een aantal stukjes vervangen zullen worden.
 

Hartgericht Begeleiden is een uiteenzetting van mijn puzzel.
 

In deze wereld voelen veel mensen dat ze gevangen zitten. Ze willen graag bevrijd worden.

Dit boek leert psychosociaal begeleiders, therapeuten, coaches, counsellors, psychologen en evengoed ouders en leerkrachten hoe ze zichzelf kunnen bevrijden van onder andere angsten, depressieve gevoelens, boosheid, frustratie, prestatiedrang en aflsluitgedrag en hoe ze daarna een ander daarbij kunnen helpen.

 

Voor de opleidingen waar ik docent van ben is dit boek aanbevolen literatuur.