Begeleiding van kinderenBegeleiding van kinderenBegeleiding van kinderen

Begeleiding van kinderen

Omnichildcare

Kinderen zijn onze toekomst. Daar mogen we heel zuinig en zorgzaam mee omgaan.

Veel kinderen lopen vast in het huidige systeem waarin ze opgroeien. Het gezinssysteem, school, onze haastcultuur. 

Er bestaat steeds minder tijd en ruimte voor de gevoelige zijnswijzen van kinderen en hun fantasiebelevingswereld. Een ontzettende armoede in onze ogenschijnlijk rijke samenleving. Om het gemis niet te voelen gaan steeds meer kinderen zich verdoven achter tv en pc. 

Maar wat als de verdoving er niet is, dan zijn ze juist overgevoelig. Hoofdpijn, buikpijn, sociale armoede en concentratieproblemen zijn het gevolg.

Als we een kind begeleiden doen we dat het liefst op een holistische wijze. Dat wil zeggen dat we kijken wat het kind nodig heeft in alle systemen waarvan het deel uitmaakt. Het zou mooi zijn wanneer we in al deze specifieke behoeften kunnen voorzien. Dat is het uitgangspunt van de Omnichildcare behandelwijze. Wij staan ouders bij nog voordat ze zwanger zijn, begeleiden de zwangerschap, bevalling en kraamtijd en daarna ondersteunen wij graag de bedding voor het innerlijk en uiterlijk groeiproces in het gezin, op school en eventuele vereniging. 

Een team van mensen die ieder op hun eigen manier gespecialiseerd zijn in het levensgeluk, gezondheid en de natuurlijke ontwikkeling van kinderen staat tot je dienst.